Projecten

Naast concertviolist is Myrthe ook een gepassioneerd maker van theatervoorstellingen en vernieuwende concepten met muziek. Als artistiek leider creëert zij met Club Classique de meest uiteenlopende projecten.

Een Nacht met Sjahrazade
Schrijver en meesterverteller Abdelkader Benali vertelt op meeslepende wijze zijn duizend-en-een-nacht in een betoverende voorstelling. Hierin maken we kennis met de tiran van Bagdad. Nadat hij bedrogen is in de liefde, zweert hij wraak. Elke avond neemt hij een jonge maagd tot vrouw en laat haar de volgende ochtend om het leven brengen. Sjahrazade is ervan overtuigd dat ze de tiran kan genezen van zijn wraakzucht door hem verhalen te vertellen. Ze laat zich door haar vader aan de tiran uithuwelijken en begint aan haar eerste verhaal. Op deze manier hoopt ze niet alleen haar eigen lot te keren, maar ook alle andere vrouwen te redden. Zal het haar lukken? De verhalen worden omlijst door klassieke muziek, geïnspireerd door de Oriënt. De musici van Club Classique nemen je mee van Rimski-Korsakov via Rachmaninov naar Fazil Say. Van Tanger tot Bagdad. Een nacht met Sjahrazade is een warme samensmelting van woord en klank; een zinnenprikkelende belevenis.

Classical Jukebox Diva’s
Tijdens dit concert is het publiek aan zet. Kies uit een eindeloze lijst van de allermooiste werken ooit geschreven. Van tophits uit het liedrepertoire tot absolute pareltjes uit de opera’s. U vraagt, wij spelen! Dit zorgt gegarandeerd voor een avond vol louter hoogtepunten en kippenvelmomenten. In een opera zijn er soms 2 of 3 uitzonderlijke aria’s waar je de hele avond op wacht. Niet bij de Classical Jukebox Diva’s! Daar is het non stop feest en jij mag het volgende nummer bepalen. Topdiva’s Judith van Wanroij en Karin Strobos zorgen voor het vocaal geweld en zijn daarnaast ook hartsvriendinnen en een hilarisch duo.

Classical Soundtracks
Een film is zo goed als zijn soundtrack. Spanning, liefde, verdriet, alle emoties komen pas echt tot leven als de muziek begint te klinken. Bij Classical Soundtracks vormen verhalen uit het publiek en van de musici het script. Tijdens de voorstelling wordt het publiek gevraagd om een anekdote of persoonlijk verhaal te delen. Club Classique zet dit ter plekke om in een muzikale belevenis. Van de mooiste aria’s tot absolute pareltjes uit de kamermuziek: de musici spelen de perfecte soundtrack bij elk verhaal.

Kroegconcert
Club Classique is in 2011 onstaan in Café de Klepel! Sindsdien strijken we elke laatste zondag van de maand neer in een kroeg voor een klassieke jamsessie. Met een drankje naast de lessenaar spelen we de hele avond de mooiste kamermuziek. Door de jaren heen is de hele Nederlandse muziekwereld  wel eens langsgekomen om mee te spelen. Topmusici in een ongedwongen setting zorgen voor topavonden. Sinds een jaar is het vaste prik in Thúskomme in Amsterdam-Oost.

Maanlichtconcert
Sinds 2021 organiseren we in augustus het grootse Maanlichtconcert tijdens het Weekend van de Romantische Muziek in het Park bij de Euromast in Rotterdam. Een groot podium, veel publiek, een indrukwekkende line-up van muzikanten en een avond vol muzikaal spektakel zijn de ingrediënten die het Maanlichtconcert onvergetelijk maken. Musici en artiesten die hebben meegewerkt aan dit concert zijn: Dominic Seldis, Thomas Beijer, Laetitia Gerards, Henk Neven, Eric Vaarzon Morel, Geert Chatrou, Fay Loren, Sven Ratzke, Julia Philippens, Benjamin Herman, Karin Strobos, Raoul Steffani en Floris Kortie.

Love is On
Klaar om je ware muzikale match te vinden? Club Classique verleidt met romantische muziek, zinnenprikkelende filmbeelden, een eigen music-matching-app en maar liefst vier afterparty’s tot een compleet avondje uit. Tijdens dit concert zorgen de musici dat de vonk geheid overslaat. Of je nou single bent, in een relatie of even tussen liefjes in zit: iedereen vindt hier liefde in de muziek. Matched by music! De Love is On-app, die speciaal ontwikkeld is voor dit concert, voorspelt welke van de vier afterparty’s het beste bij iedere bezoeker past. Door de muziekvoorkeuren te meten en een persoonlijk profiel te schetsen, zoekt de app gelijkgestemden. En voor wie wil onthult deze aan het einde van het concert ook welke bezoekers het beste bij elkaar passen. Wil je het nummer van die ene speciale match? Zorg dan dat je het voor middernacht krijgt, want Love is On heeft het Assepoester-effect: klokslag twaalf is het feest afgelopen en verdwijnen alle gegevens van de app.

Gershwin
Hoe leer je iemand kennen die bijna een eeuw eerder leefde? Die vraag bracht Club Classique en Gershwin Bonevacia bij elkaar. Niet voor niets ademen zijn gedichten muziek, Bonevacia voelt zich verwant aan zijn naamgever. De zoektocht naar zingeving in het leven schept een band tussen de twee. What’s in a name? Is je naam bepalend voor wie je wordt?
In Gershwin leren we de twee naamgenoten kennen en de overeenkomsten die hen verbinden. Maar het zijn ook juist de verschillen die het verhaal zo meeslepend maken. George leeft uitbundig en groots en zoekt het avontuur buiten zichzelf, terwijl de meer introverte Bonevacia naar binnen kijkt en zingeving vindt in echte connecties met familie en geliefden. Overeenkomsten en contrasten die doorklinken in woord en klank.       

De Eerste Keer
In De Eerste Keer brengt Myrthe samen met schrijver Thomas Verbogt en pianist Frank van de Laar een ode aan eerste ervaringen. Alle grote dingen die voor het eerst in je leven gebeuren, gaan levenslang mee; grote emoties, grote sensaties, momenten van groot geluk. De Eerste Keer is een melancholieke maar ook lichte voorstelling. Een innig samengaan van muziek en woorden. Een tintelende gebeurtenis.

Als gastspeler speelt Myrthe in verschillende producties en ensembles.

The Francis & Dominic Show
Bij The Francis and Dominic Show krijg je een uniek kijkje in het persoonlijke leven van twee bekende musici. Sopraan Francis van Broekhuizen en contrabassist Dominic Seldis zorgen voor een vermakelijke show vol met humor en goede muziek. Via hun eigen favoriete nummers leer je ze van een heel andere kant kennen. The Francis & Dominic Show is niet te vergelijken met andere concerten. Het is een combinatie van opera, popmuziek, persoonlijke verhalen en publieksparticipatie. Ervaar het zelf.

Pynarello – Vrijheid en Overwinning
Dit rebellencollectief gesneden uit flexibel schuimrubber gaat als een wervelwind door de porseleinkast. Klassieke muziek kan anders, avontuurlijker, spontaner, directer, zonder dirigent en zonder bladmuziek. Tijdens dit project speelt Pynarello de negende van Sjostakovitsj en twee nieuwe werken van Kika Sprangers en Anne-Maartje Lemereis.