Biografie

Myrthe werd op zevenjarige leeftijd aangenomen op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In de volgende twintig jaar studeerde zij aan de conservatoria van Den Haag, Utrecht, Amsterdam, Rotterdam en de Universität für Musik und darstellende Kunst, Wien.

In Nederland sloot zij haar studie af met een 9,5 in Wenen met Auszeichnung en de hoogste onderscheiding. Naast haar studie volgde zij masterclasses bij: Leonidas Kavakos, Maxim Vengerov, het Amadeus Quartet, het Alban Berg Quartet, het Guarneri Quartet en het Fine Arts Quartet.

Zij won verscheidene prijzen waaronder de Prix d’Harmonie, het Charles Hennen Concours en The Canetti International Violin Competition. Zij speelde recitals en kamermuziekconcerten door heel Europa en de Verenigde Staten in zalen zoals De Doelen, Het Concertgebouw, de Wiener Musikverein en Carnegie Hall.

Als solist speelde zij met verschillende orkesten in Europa onder meer de Schotse Fantasie van Bruch en het 2de concert van Prokofiev.

Myrthe heeft samen met Leonard Besseling de artistieke leiding over Club Classique, bekend van de vele optredens bij Podium Klassiek, voorheen Podium Witteman.

Met Club Classique zet zij de meest uiteenlopende projecten op; van theatervoorstellingen met Abdelkader Benali tot het grootzalige Maanlichtconcert in het Park bij de Euromast.

Ook wordt Club Classique veel uitgenodigd in de concertzalen en op de grote festivals zoals Wonderfeel en het Grachtenfestival.