Nieuws

Datum: 22/08/2023

Te gast op Radio 1

Op woensdag 23 augustus ben ik de hoofdgast bij het programma Radio Kunststof op Radio 1. Tussen 7 en 8 ‘s avonds wordt ik een uur lang geïnterviewd door niemand minder dan Elisabeth van Nimwegen. Dus wil je echt alle ins en outs over mij te weten komen, stem dan morgen rond de klok van zeven af op NPO Radio 1. Je kan de podcast hieronder terugluisteren.

Datum: 17/08/2023

Het Maanlichtconcert komt er weer aan

Na het inhaleren van wat zonlicht, een aantal concerten in pittoreske Franse dorpjes en even prachtige kerkjes en een concert op het Grachtenfestival met de allerjongste en meest getalenteerde musici van Nederland, is het weer tijd voor Het Maanlichtconcert. Na maandenlange voorbereiding kijk ik reikhalzend uit naar de repetities en het concert zelf komend weekend. Zo met alle musici die ja hebben gezegd en meespelen! Eerste keer dat ik samen met Eric Vloeimans ga improviseren, wordt er denk ik een voor de boeken. De mooiste composities van Remy van Kesteren en Kika Sprangers… Het vocaal geweld van Jeannette van Schaik en Michael Wilmering en de mooiste en meest virtuoze noten die Caspar Vos met de Rhapsody in Blue gaat laten horen.Ik kan niet wachten!

Datum: 12/07/2023

De Parade Den Haag

Vorige week nog in de Grote Zaal van het Concertgebouw… de komende dagen alweer op De Parade in Den Haag. Soms zijn er een heleboel weekenden achter elkaar die in de overtreffende trap geleefd worden. Kom langs, deel je verhaal of laat de verhalen van anderen over je heenkomen en dan spelen wij daar vervolgens de ultieme soundtrack bij. Op maat gemaakt als cadeautje, komen de mooiste melodieën, vurigste aria’s en opwindende filmmuziek voorbij.

Datum: 06/07/2023

Vriendenloterijconcerten in het Concertgebouw

Dit weekend sta ik maar liefst 5 keer binnen 48 uur in de Grote Zaal van het Koninklijk Concertgebouw als concertmeester van het jaarlijkse Vriendenloterijconcert. De mooiste aria’s met Laetitia Gerards maar ook vrij improviseren met Danny Vera, liedjes van Nick Schilder en de mooie stem van Karsu. En dan mag ik ook nog eens een hele mik solo’s spelen. Sommige weekenden zijn gewoon beter dan andere weekenden….

Datum: 20/05/2023

Vol in Pynarellomodus

Met de leukste muzikale rebellenclub kris kras door Nederland reizen en wel vijf keer de negende van Sjostakovitsj uit het hoofd spelen en dan ook nog zonder dirigent. Er zijn niet veel leukere dingen dan dat! Kom langs tussen 30 mei en 4 juni in Tilburg, Eindhoven, Heerlen, Nijmegen of Utrecht!

Datum: 22/03/2023

Start tour van de Francis & Dominic Show

Al sinds januari 2020 tour ik samen met Dominic Seldis in de theaters met zijn eigen show. Door corona kwam er een abrupt einde aan deze eerste tour, maar gelukkig konden we heel af en toe spelen en hebben we in 2022 de tour kunnen afmaken. Nu is het tijd voor een nieuw avontuur en ben ik blij om de eerste violist te zijn van zijn nieuwe show samen met Francis van Broekhuizen. Niet alleen is het een geweldige show waarbij je regelmatig in je broek piest van het lachen, maar het is vooral ook zo gezellig met alleen maar vrienden op tournee.

Datum: 07/03/2023

Veel voorstellingen uitverkocht

Na ons tv-optreden bij Podium Klassiek is de kaartverkoop ontploft en de eerste paar voorstellingen van Een Nacht met Sjahrazade met Abdelkader Benali waren allemaal uitverkocht. Ook veel van de komende voorstellingen zijn al uitverkocht of er zijn nog slechts een aantal kaartjes. Wees er snel bij als je nog wilt langskomen! De Meervaart Amsterdam, De Schuur Haarlem en LUX Nijmegen zijn al uitverkocht, maar voor de andere voorstellingen zijn nog wel een handvol kaarten!

Datum: 30/01/2023

Wie jarig is trakteert…

Dit jaar draai ik het eenmalig om! Waarom? Ik ben hartstikke verliefd op deze prachtige viool! Een Nicolas Lupot die eigenlijk ‘out of my league’ is, financieel dan, met al het andere zijn we een perfect koppel. Help je mee aan mijn nog lang en gelukkig? Ga dan hier naar mijn crowdfundingpagina.

Datum: 08/01/2023

Start van nieuwe theatertour

Op 11 januari is de première van de voorstelling Een Nacht met Sjahrazade in de Hertzzaal van TivoliVredenburg. Ik maakte deze voorstelling met Abdelkader Benali in de zomer van 2020 voor het George & Eran Zomerfestival in DeLaMar. Afgelopen zomer stonden we met Club Classique op De Parade en heb ik er speciale 30 minuten versies van gemaakt. Nu is de tijd gekomen dat we op tournee gaan langs alle theaters van Nederland. Kijk snel in mijn agenda voor alle data en locaties. Tot bij een van de voorstellingen!